ČESKÉ STAVEBNÍ STANDARDY
     Vyhledávání :      
Naše služby Legislativní rámec Projektová dokumentace Zadávání staveb Kvalifikace Ceny ve stavebnictví Popisovníky Datová základna Otázky a odpovědi  
   AKTUALITY
   OBECNĚ K DATŮM
   TŘÍDNÍK JKSO
   TŘÍDNÍK TSKP
 
 
 
 
 

  Novinky a zmìny v datovĂ© základnì



V této rubrice Vám budeme pravidelně přinášet novinky a změny, které pravidelně zapracováváme do naší platné verze datové základny. O všech těchto změnách jsou uživatelé aktualizačního servisu informováni a mají možnost si pomocí zveřejňovaných aktualizačních balíčků průběžně udržovat svou datovou základnu.
_________________________________________________________

1. 9. 2010 | Verze RTS DATA 2010/II je již k dispozici

RTS DATA pro druhé pololetí roku 2010 přináší aktuální normativní podklady a kompletní přecenění jednotkových cen položek. Tato aktualizace obsahuje výrazné množství nových položek do všech částí stavebních a montážních prací, agregovaných položek a materiálů. 

Vybrané novinky položek a agregací v této aktualizaci:

  • Rozsáhle jsou zpracovány položky na liniový odovdňovací systém ACO. Systém je zpracován po jednotlivých výrobcích tak, aby bylo možné ocenit danou situaci přesně podle projektu.(589 položek).
  • Nově jsou přidány zateplovací systémy STOMIX a BASF. Systémy jsou zpracovány v členění podle typů ploch (fasáda, ostění, sokl...) s variantami podle druhu povrchové úpravy.(283 položek).
  • Byly vypracovány položky s výrobky firmy FERMACELL. K dispozici jsou položky pro příčky, předstěny, podhledy, podkroví, podlahy a hydroizolace. (147 položek).
  • Přibyly montované příčky a podlahy z desek CETRIS. (109 položek).
  • Ve vodovodu nově nabízíme vícevrstvé potrubí výrobců IVAR, GIACCOMINI a UPONAR. Potrubí obsahuje obvyklý podíl tvarovek. V položkách nejsou započteny zednické výpomoci. Variantami je upřesněn materiál fitinek.(72 položek).
  • Podrobně jsou vypracovány položky pro návlekové izolace MIRELON. (396 položek).
  • Formou položky práce s dodávkou materiálu jsou zpracovány položky vodovodních armatur (577 položek), položky plynovodních armatur (126 položek) a armatur pro ústřední vytápění (1141 položek) od výrobců IVAR, HERZ, a GIACOMINI.
  • Dokompletován je výrobní program deskových radiátorů firmy KORADO. V tomto systému přibylo 1348 položek.
  • Odvodnění balkónů a teras Ardex obsahuje lemovací hliníkové profily a hliníkové žlaby a svody (181 položek). 
  • Byly vytvořeny agregované položky kanalizačních šachet Wavin. Položky jsou členěny podle hloubky šachty a typu poklopu  (742 položek).

      V této aktualizaci přínášíme i velkou skupinu nových položek v databázi materiálů.

      Vybrané skupiny v této aktualizaci:
      malířské a nátěrové hmoty [329 položek] - litinové trouby a tvarovky a těsnicí kroužky Saint-Gobain PAM CZ [673 položek] - kanalizační trubky a tvarovky OSMA [228 položek] - vodovodní armatury od Jihomoravské armaturky [400 položek] - součásti vzduchotechniky od firmy Klimaprodukt [348 položek] - kotle a ohřívače [113 položek] - konvektory [233 položek] – vodovodní baterie [64 položek] - kabelové žlaby Jupiter [574 položek] - dveřní pouzdra JAP [56 položek] - betonové výrobky firmy Beton Brož [1110 položek] - okna firmy Dare-Eurookna [178 položek] - minerální izolace [249 položek].

      Katalog stavebních a montážních prací
      Nové položky: 6.284
      Změněné (SPON nebo názvy): 1.856

      Katalog Agregovaných položek
      Nové položky: 975
      Změněné (SPON nebo názvy): 2.188

      Materiály
      Nové položky: 10.021

      _________________________________________________________

      27. 1. 2010 Nová verze RTS DATA 2010/I je již k dispozici

      Pro úspěšný start do nové stavební sezony je důležité, aby všechny zainteresované strany stavební zakázky měly k dispozici aktuální informace.
      RTS DATA pro první pololetí 2010 přináší aktuální normativní podklady, jednotkové ceny položek stavebních a montážních prací, agregovaných položek a materiálů.

      _________________________________________________________

      18. 8. 2009 Nová verze RTS DATA 2009/II je již k dispozici

      Výrazné slevy cihlářských výrobků a s tím spojené snížení jednotkových cen až o 20%. To je jedna z důležitých změn v připravené aktualizaci RTS DATA pro druhé pololetí tohoto roku. Jedná se o nové ceny výrobků firem Heluz a Wienerberger, které jsou platné od 17. 8. 2009. V souvislosti s tímto snížením se snížily i ceny prací, v případě prací s materiálem Heluz dokonce až o 20%! (ve srovnání s prvním pololetím roku).

      Další důležité změny této aktualizace:
      1. Výrobce cihelného systému Heluz změnil pojmenování svých výrobků. V souladu se značením výrobce byly stávající položky materiálu i prací přejmenovány. Pracnost a charakter výsledné konstrukce zůstaly zachovány. Související změna se týká i hmotností. U většiny sortimentu materiálu i u položek prací jsou uvedeny nové hmotnosti podle současného podkladu výrobce! 
      2. Rozsáhle byly zpracovány konstrukční prvky od firmy Schiedel pro sanace komínů.
      3. Byly přepracovány kontaktní zateplovací systémy. Změny spočívají v rozlišení fasádních ploch, ostění, parapetů, soklů a suterénních ploch. Podle aktuálních podkladů byla také upravena spotřeba času práce. 
      4. Nově byly zařazeny krytiny od firmy RUUKKI a to typy Elite, Classic, Monterrey a trapézový profil. 

      Katalog stavebních a montážních prací
      Nové položky: 2.489
      Změněné (SPON nebo názvy): 693

      Katalog Agregovaných položek
      Nové položky: 309
      Změněné (SPON nebo názvy): 620

      Materiály
      Nové položky: 6720


       13. 1. 2009 Aktualizace datové základny BUILDpower - 2009/I

      Změny v datové základně BUILDpower proti CÚ 2008/II.

      PRÁCE:

       

      nové

      433

      změněné (SPON nebo názvy)

      1403

      zrušené

        1059

      ÚRS:

       

      nové

      2552

      MATERIÁLY:

       

      nové

      1314

      odstraněné

      666

      Změna obsahu směrné ceny RTS
      Byl navýšen normočas pokládky zámkových dlažeb v ceníku 822-1.
      Byly upraveny normačasy vybraných položek ceníku 800-711.
      Byly sníženy normočasy položek montáží plast. potrubí 722 17 ceníku 800-721.
      Byly zvýšeny normočasy pokládky plastových podlahových krytin v ceníku 800-775.


      29.7.2008 Aktualizace datové základny BUILDpower

      U cen stavebních prací je aktualizována celá datová základna Cenou RTS 2008/II a Cenou ÚRS Praha 2008/II, u agregovaných položek Cenou RTS 2008/II
      Cena RTS 2008/II
      je vytvořena kalkulací. Výjimkou jsou pouze některé ceníky montážní, které neobsahují normativy práce a spotřeby materiálu – ceny jsou zde vytvořeny soustavou indexů.
      Výše uvedené Ceny RTS 2008/II  obsahují navíc i nákladové složky ceny, (tzn. materiál, mzdy, stroje, odvody, OPN, režie a zisk), použitelné pro ty uživatele, kteří nekalkulují, ale pouze sestavují rozpočet v cenách RTS.  
      U nových položek nevytvořených RTS, a.s., ale doplněných od ÚRS Praha, je doložena pouze Cena ÚRS Praha 2008/II. Ceny RTS ani normy (SPON) pro kalkulaci v nich obsaženy nejsou a výhledově ani nebudou.
      ceníku materiálu je v distribuována Cena RTS 2008/II, zjištěná u výrobců či prodejců materiálu. Takto jsou aktualizovány rozhodující skupiny materiálu obsažené v položkách stavebních prací a dále položky pro běžné specifikace. Ceny ostatních materiálů jsou vytvořeny soustavou indexů.


       
      Změny v datové základně BUILDpower proti CÚ 2008/II :
       

      PRÁCE:

       

      nové

      1580

      změněné (SPON nebo názvy)

      1952

      zrušené

        824

      AGREGOVANÉ POLOŽKY:

       

      nové

         2

      změněné (SPON nebo názvy)

      259

      zrušené

           19

      ÚRS:

       

      nové

      1875

      MATERIÁLY:

       

      nové

      4524

      odstraněné

      3828

       Změna obsahu směrné ceny RTS
      Byly povýšeny normy času montáží elektrických kabelů ceníku M 21.


      Novinky v databázi RTS

      Podle podkladů firmy Rigips byly sestaveny položky prací v téměř kompletním rozsahu katalogu Rigips. Celkem 837 položek.
      Ze suchých maltových směsí firmy PROFI AM BAU byly vytvořeny položky pro omítky, mazaniny, potěry a zateplovací systémy. Celkem 318 položek.


      Podrobný rozpis veškerých změn v datové základně 2008/II. pololetí naleznete >>> ZDE <<<

      Podrobný seznam nových položek RTS naleznete >>> ZDE <<<

      _________________________________________________________

      24.1.2008 Aktualizace datové základny BUILDpower – datová základna 2008/I

      U cen stavebních prací je aktualizována celá datová základna Cenou RTS 2008/I a Cenou ÚRS Praha 2008/I, u agregovaných položek Cenou RTS 2008/I.

      Cena RTS 2008/I
      je vytvořena kalkulací. Výjimkou jsou pouze některé ceníky montážní, které neobsahují normativy práce a spotřeby materiálu – ceny jsou zde vytvořeny soustavou indexů.

      Výše uvedené Ceny RTS 2008/I obsahují navíc i nákladové složky ceny, (tzn. materiál, mzdy, stroje, odvody, OPN, režie a zisk), použitelné pro ty uživatele, kteří nekalkulují, ale pouze sestavují rozpočet v cenách RTS.
      U nových položek nevytvořených RTS, a.s., ale doplněných od ÚRS Praha, je obsahem pouze Cena ÚRS Praha 2008/I. Ceny RTS ani normy (SPON) pro kalkulaci v nich obsaženy nejsou a výhledově ani nebudou.

      V ceníku materiálu je v distribuována Cena RTS 2008/I, zjištěná u výrobců či prodejců materiálu. Takto jsou aktualizovány rozhodující skupiny materiálu obsažené v položkách stavebních prací a dále položky pro běžné specifikace. Ceny ostatních materiálů jsou vytvořeny soustavou indexů.

       

      Poznámka k aktualizaci datové základny 2008/I
      Instalační program kromě standardní instalace nové cenové úrovně 2008/ I. pololetí zabezpečuje smazání zrušených položek RTS. Navíc na závěr instalace instalační program zabezpečuje automatickou kontrolu a opravu databáze.

      Změny v datové základně BUILDpower oproti CÚ 2007/II:

      PRÁCE:

       

      nové

      565

      změněné (SPON nebo názvy)

      239

      zrušené

      579

       

       

      AGREGOVANÉ POLOŽKY

       

      nové

      2

      změněné (SPON nebo názvy)

      16

      zrušené

      38

       

       

      ÚRS

       

      nové

      1856

       

       

      MATERIÁLY:

       

      nové

      1181

      odstraněné

      2114

       


      Podrobný rozpis veškerých změn v datové základně 2008/I. pololetí naleznete ZDE

      Podrobný seznam nových položek RTS naleznete ZDE

      Změna obsahu směrné ceny RTS


      Evidenční čísla položek zdiva Keratherm 311 23-1427 až 311 23-1431 byla použita (a opatřena novou normou) pro zdivo Novatherm. Zdivo Keratherm má i nadále své položky na evid.číslech 311 23-1721 až 311 23-1724.

       V položkách 721 17-3303 až -3306 bylo novodurové potrubí nahrazeno potrubím systému HT.

       U svařovaných potrubí ocelových 733 12-11 a z plastů 722 17-2 byla zvýšena kvalifikační třída instalatéra.

       V položkách 765 32-2 Krytina vláknocementová byl zvýšen čas montáže.


      _________________________________________________________

      2
      .8.2007 Aktualizace datové základny BUILDpower

      Datová základna RTS, obsahující položky stavebních a montážních prací a specifikací, oceněné na úroveň  II. pololetí roku 2007,  byla uvolněna k distribuci.
      Aktualizace datové základny také odráží technologický vývoj a nové trendy ve stavebnictví. Proto jsou její součástí také nově vzniklé položky a dnes již nepoužívané položky byly z databáze odstraněny. Změny v datové základně BUILDpower oproti CÚ 2007/I:

      Stavební a montážní práce:
      nové                                                229 položek
      změněné (SPON nebo názvy)          811 položek
      zrušené                                           483 položek
      Agregované položky:
      nové                                                    2 položky
      změněné (SPON nebo názvy)              4 položek
      zrušené                                             26 položek
      Materiály:
      nové                                               1119 položek
      odstraněné                                    1638 položek

      Změna obsahu směrné ceny RTS
      V položkách zdiva Supertherm a Porotherm byla zvýšena spotřeba malty podle současných technických podkladů.

      V ceníku 800-721 A05 Zařizovací předměty byl původní sklenářský tmel, obsažený v položce, nahrazen tmelem silikonovým.

      V ceníku 800-787 byl původní suříkový tmel, obsažený v položce, nahrazen tmelem sklenářským silikonovým.

      V ceníku M 46 byly zvýšeny spotřeby času pro provedení práce u položek:
      460 03-0061 Kladení dlažby do lože z písku
      460 05-060 Jáma pro stožár

      Časový vývoj směrných cen RTS
      Zvýšení cen proti minulé cenové úrovni převýšilo nárůst cen obvyklý v posledních letech. Tento nárůst je způsoben částečně zvýšením cen stavebních materiálů a částečně zvýšením nákladů na mzdy. Růst nákladů na stroje, režie a zisk nevykazuje významnější změny
      .
      _________________________________________________________

      20.1.2007 Aktualizace datové základny BUILDpower

      Jedná se o kompletní pololetní aktualizaci katalogů stavebních a montážních prací, agregovaných položek a materiálů.

      Cena RTS 2007/I je vytvořena kalkulací dle vstupních nákladů a podmínek současného období. Výjimkou jsou pouze některé ceníky montážní, které neobsahují normativy práce a spotřeby materiálu – ceny jsou zde vytvořeny soustavou indexů. Výše uvedené Ceny RTS 2007/I  obsahují navíc i nákladové složky ceny,  (tzn. materiál, mzdy, stroje, odvody, OPN, režie a zisk), použitelné pro ty uživatele, kteří nekalkulují, ale pouze sestavují rozpočet v cenách RTS.  

      V ceníku materiálu je v distribuována Cena RTS 2007/I, zjištěná u výrobců či prodejců materiálu. Takto jsou aktualizovány rozhodující skupiny materiálu obsažené v položkách stavebních prací a dále položky pro běžné specifikace. Ceny ostatních materiálů jsou vytvořeny soustavou indexů.

      Změny v datové základně BUILDpower oproti CÚ 2006/II :  

      Práce:

      nové                                                187 položek
      změněné (SPON nebo názvy)          124 položek
      zrušené                                             97 položek
      Agregované položky:
      nové                                                    3 položky
      změněné (SPON nebo názvy)            16 položek
      zrušené                                             19 položek
      ÚRS:
      nové                                              2298 položek
      Materiály:
      nové                                                368 položek
      odstraněné                                      161 položek
      _________________________________________________________

      4.9.2006 Aktualizace datové základny BUILDpower
      Jedná se o kompletní pololetní aktualizaci katalogů stavebních a montážních prací, agregovaných položek a materiálů.

      Katalog stavebních a montážních prací:
      nové                                             1 738 položek
      změněné (SPON nebo názvy)       4 718 položek
      zrušené                                           984 položek

      Agregované položky:

      nové                                                996 položek
      změněné (SPON nebo názvy)          342 položek
      zrušené                                           212 položek

      Materiály:
      nové položky                                3 530 položek
      _________________________________________________________

      13.7.2006 Aktualizace cen vybraných skupin položek
      Vzhledem k mírnému poklesu cen barevných kovů doplňujeme aktuální ceny vybraných skupin položek. Ceny materiálu čerpány 10.7.2006, zdroj: Ferona a.s.

      Jedná se o skupiny:
      722 16-02 Potrubí vodovodní z trubek měděných
      733 16-11 Potrubí pro ÚT z trubek měděných
      800-764 část A 03 Klempířské konstrukce z měděného plechu 
      800-764 část A 05 Klempířské konstrukce z titanzinkového plechu
      _________________________________________________________

      29.6.2006 Aktualizace cen vybraných skupin položek

      Vzhledem k dalšímu nárůstu cen barevných kovů doplňujeme aktuální ceny vybraných skupin položek. Ceny materiálu čerpány 26.6.2006, zdroj: Ferona.

      Jedná se o skupiny:
      722 16-02 Potrubí vodovodní z trubek měděných
      733 16-11 Potrubí pro ÚT z trubek měděných
      800-764 část A 03 Klempířské konstrukce z měděného plechu
      800-764 část A 05 Klempířské konstrukce z titanzinkového plechu

      Položky s novými typy potrubí spojované lisováním firmy Geberit:
      722 13-1 Potrubí z trubek ocelových pozink. Geberit Mapress
      722 15-1 Potrubí z trubek nerezových Geberit Mapress
      722 16-1 Potrubí z trubek měděných Geberit Mapres

      _________________________________________________________

      19
      .5.2006 Aktualizace cen vybraných skupin položek
      Vzhledem k dalšímu nárůstu cen barevných kovů doplňujeme aktuální ceny vybraných skupin položek. Ceny materiálu čerpány 16.5.2006, zdroj: Ferona.

      Jedná se o skupiny:
      722 16-02 Potrubí vodovodní z trubek měděných
      733 16-11 Potrubí pro ÚT z trubek měděných
      800-764 část A 03 Klempířské konstrukce z měděného plechu
      800-764 část A 05 Klempířské konstrukce z titanzinkového plechu
      _________________________________________________________

      17.4.2006 Série nových položek
      Nové položky HSV
      311 27-16 Zdivo z vápenopískových kvádrů

      Nové položky PSV
      713 11-12 Parozábrany na zavěšené podhledy
      713 13-42 Parozábrany na stěny 
      713 14-12 Parozábrany na krovy spodem
      765 79-93 Podstřešní fólie 
      765 31-92 Zastřešení taškami Falcovka, Srdcovka, Stodo
      765 31-941 Hřeben z hřebenáčů z Jirčan a Stodu
      765 31-942 Nároží z hřebenáčů z Jirčan a Stodu
      765 31-96 Úžlabí z kovového pásu
      765 31-98 Tašky prosvětlovací a prostupové, střešní lávky
      784 19 Malby Primalex 
      722 13-11 Potrubí ocel pozink. Geberit Mapress 
      722 15-11 Potrubí nerez Geberit Mapress 
      722 16-11 Potrubí měděné Geberit Mapress 

      Nové agregované položky 
      765 31-008 Zastřešení pálenou krytinou Falcovka, Srdcovka, Stodo, Polka
      _________________________________________________________

      25.1.2006 Série nových položek,
      kterými je možno ocenit práce a materiály nových typů konstrukcí, jejichž ocenění dosud v naší databázi chybělo.

      Konstrukce z výrobního programu firmy Heluz
      311 23-7 Zdivo nosné SUPERTHERM
      317 16-7 Překlady Jistrop
      317 16-73 Překlady roletové Heluz - Batima
      342 24-7 Příčky SUPERTHERM
      411 16-7 Stropy Jistrop
      417 23-7 Obezdění věnce věncovkami SUPERTHERM
      417 32-7 Ztužující žebra pro stropy Jistrop

      Bednění z pronajatého materiálu, cena včetně podepření
      411 35-12 Bednění, podepření stropů

      Montované stropy z betonových nosníků a vložek Rector (CZ Nord)
      411 11-7 Strop Rector, tl. 17 cm (12 + 5), nosník do 2,7 m
       
      Doplnění konstrukcí o nové materiály firmy Wienerberger
      311 23-813 Zdivo POROTHERM AKU P+D
      311 23-814 Zdivo POROTHERM CB
      342 24-812 Příčky POROTHERM 11,5 AKU
      342 24-814 Příčky POROTHERM CB tl. 12 cm

      Montované stropy z nosníků Ytong a vložek PSM Ytong
      411 14-7 Strop YTONG

      Prefabrikované vodoměrné šachty se zákrytovou deskou
      893 11-11 Šachta vodoměrná prefa

      Montáž plastových vodoměrných šachet včetně zřízení betonového podkladu
      893 15-11 Montáž šachty vodoměrné plastové kruhové

      Osazení revizních dvířek do sádrokartonových příček
      342 26-34 Osazení revizních dvířek do SDK příček

      Osazení revizních dvířek do sádrokartonových podhledů
      342 26-41 Osazení reviz. dvířek do SDK podhledu

      Automatické splachovače
      725 11-16 Splachovač WC automatický
      725 12-16 Splachovač pisoárů automatický

      Pisoáry s automatickým splachovačem
      725 12-22 Pisoár s automatickým splachovačem

      Teracové podlahy z dovážených barevných drtí
      773 24 Obklad teracem z barevné drtě stupňů
      773 44 Soklík z teraca z bar. drtě, rovný s požlábkem
      773 54 Podlahy z teraca z barevné drtě, prosté
      773 55 Podlahy z teraca z barevné drtě kazetové
      773 99 Řezání spár v teracové podlaze

      Montáž světlovodu s vytvořením otvoru v krytině i podhledu
      766 62-405 Montáž světlovodu, otvor v krytině a v podhledu

      Krytiny hladké ze svitků
      764 21-12 Krytina hladká z Cu, svitky
      764 21-14 Krytina hladká z Ti Zn, svitky
      764 31-12 Krytina hladká z Pz , svitky
      764 31-13 Krytina hladká z Al, svitky

      Nové varianty klempířských konstrukcí pouze s prací klempíře, bez zednických výpomocí
      764 22-54 Oplech.okapů Ti-Zn, ŽK, ze segmentů
      764 23-54 Lemov.zdí Ti-Zn oblé střechy ze segmentů
      764 29-74 Dírkovaná zastávka z Ti-Zn, rš 80 mm

      Nové varianty klempířských konstrukcí se spojováním prvků lepením
      764 41-0 Oplechování parapetů včetně rohů Pz
      764 42-1 Oplechování říms z Pz plechu
      764 43-0 Oplechování zdí z Pz plechu
      764 51-0 Oplechování parapetů včetně rohů z Cu
      764 52-12 Oplechování říms z Cu plechu
      764 52-14 Oplechování říms z Ti Zn plechu,
      764 53-02 Oplechování zdí z Cu plechu
      764 53-04 Oplechování zdí z Ti Zn plechu
      764 91-83 Z+M.lemov.z popl.plech.na plochých střech
      764 91-89 Z+M závětrné lišty z ocel.popl.plechu
      764 91-92 M.oplech.okapů z popl. plechu na živičné krytině
      764 91-93 M.lemování zdí z popl.plech.na plochých střechách
      764 91-99 M závětrné lišty z ocel.popl.plechu
      764 92-81 Z+M oplech.parapetů z popl.plechu vč.rohů
      764 92-83 Z+M oplechování zdí z poplast. plechu
      764 92-84 Z+M dilatace spár dvoudílné z popl.plechu
      764 92-93 M oplechování zdí z poplast. plechu

      Zastřešení přírodní břidlicí nových rozměrových typů
      765 34-21 Zastřešení přírodní břidlicí střech jednoduchých
      765 34-22 Zastřešení přírodní břidlicí střech složitých
      765 34-23 Zastřešení přírodní břidlicí střech jedn.dvoj.krytí
      765 34-24 Zastřešení přírodní břidlicí střech slož.dvoj.krytí
      765 44-21 Obklad stěn přírodní břidlicí,jednoduché krytí
      765 44-23 Obklad stěn přírodní břidlicí,dvojité krytí

      Montáž tvrdých krytin
      765 ..-9 Montáž krytiny, hřebenů, pokrytí zdí……

      Nové agregované položky
      180 40-001 Založení trávníku
      773 24-001 Obklad schodišť teracem z barev. drtě stupně rovné
      773 54-001 Podlaha z teraca z barevné drtě prostá, tl. 20 mm
      950 30-02 Vytvoření otvoru dod. v zateplené střeše
      766 62-006 Světlovod, základní délka 2,0 m
      411 12-01 Strop montovaný z panelů Heluz
      _________________________________________________________

      24.1.2006 Ocenění kontaktních zateplovacích systémů

      Vzhledem ke stále se rozrůstající řadě výrobků určených pro montáž zateplovacího systému, jsme se rozhodli již nerozšiřovat řadu položek 622 42-13 a 622 42-14 (včetně dodávky materiálu) a nabídnout k ocenění samostatné montážní položky umožňující ocenit libovolnou skladbu a druh materiálu.

      Pro montáž zakládací lišty jsou určeny položky skupiny
      713 13-311 Montáž zakládací lišty
      Položky obsahují náklady na rozpěrný nýt. V položkách není zakalkulována dodávka lišty.

      Pro montáž izolantu jsou určeny položky skupiny
      713 13-11 Montáž izolace na tmel a hmoždinky
      Položky obsahují: očištění povrchu stěny od prachu, nařezání izolačních desek na požadovaný rozměr, nanesení lepicího tmelu, osazení desek, vyvrtání otvorů, montáž hmoždinek, zatření hmoždinek lepicím tmelem.
      V položkách není zakalkulována dodávka lepicího tmele, hmoždinek a izolačního materiálu.

      Pro montáž výztužné sítě je určena položka
      622 48-1211.R00 Montáž výztužné sítě do stěrkového tmelu
      Položka obsahuje natažení stěrkového tmelu, vtlačení výztužné sítě a rozetření tmelu. Položka neobsahuje dodávku tmelu ani sítě.

      Pro montáž výztužných lišt jsou určeny položky
      622 48-129 Montáž výztužných lišt
      Položky obsahují vtlačení výztužné lišty a rozetření tmelu. Položky neobsahují dodávku tmelu ani lišty.

      Pro nanesení omítky jsou určeny například položky
      602 01-118 Omítka stěn strukturovaná Cemix
      602 01-518 Omítka strukturovaná Terraplast
      Položky obsahují náklady na dodávku omítkoviny.

      Ve specifikaci se oceňuje dodávka:
      - zakládací lišty
      - lepicího tmele, hmoždinek a izolačního materiálu
      - stěrkového tmele a sítě
      - výztužných lišt
      Lešení se oceňuje samostatně položkami ceníku 800-3 Lešení.
      _________________________________________________________

      20.1.2006 Změny v datové základně BUILDpower oproti CÚ 2005/II

      Práce:
      nové                                             1 452 položek
      změněné (SPON nebo názvy)        1653 položek
      zrušené                                             98 položek
      Agregované položky:
      nové                                                  70 položek
      změněné (SPON nebo názvy)          155 položek
      zrušené                                               6 položek
      ÚRS:
      nové                                                580 položek
      Materiály:
      nové                                             1 670 položek
      odstraněné                                      590 položek


       


    • Domácí odkazy :
        Portál veřejné správy
        Sbírka zákonů
        Normalizační institut
        ČKAIT
        ČKA
        CACE CZ
        UNIKA
        Česká komora st. ekonomů
        ČSSI ČR
      Zahraniční odkazy :
        FIEC
        FIDIC
        EU Simap
        EFCA
       
       
      Hlavní partner projektu
       
       
       
       
         Copyright RTS, a.s.